Een beschadigde deur van je keukenkast maakt het niet direct noodzakelijk om de volledige keuken te vervangen. Vaak verkeert de basis van deze kasten nog in goede staat, wat maakt dat slechts het vernieuwen van de deurtjes van de keukenkasten al voldoende is. Het is een voorbeeld van de wijze waarop je duurzaamheid en luxe met elkaar kunt combineren in je interieur. Niet onbelangrijk is het feit dat een dergelijke renovatie een financieel voordeel oplevert; het vervangen van losse frontjes is aanmerkelijk goedkoper dan het vernieuwen van de volledige keuken. Er zijn verschillende partijen die kwalitatief goede deurtjes aanbieden voor bijvoorbeeld IKEA keukens. Onder meer K14 Amsterdam is daar een voorbeeld van. Overigens is het inschakelen van zo’n partij niet alleen interessant bij het renoveren van de keuken. Je zou ook voor een nieuwe IKEA keuken kunnen kiezen, om daar vervolgens maatwerk deurtjes op te monteren. Zo geef je de keuken op voordelige wijze een strakke, luxe uitstraling! 

Verschillende componenten van IKEA keukens vervangen 
Het voorbeeld dat in de inleiding van dit artikel wordt aangehaald, het vervangen van de frontjes van IKEA keukenkasten, is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de maatwerk keukenbladen die voor deze keukens worden aangeboden. Het vervangen ervan is interessant wanneer je huidige keukenblad z’n nette uitstraling begint te verliezen, of wanneer deze niet langer past bij je persoonlijke smaak. Met het vervangen van de frontjes op de keukenkasten en het plaatsen van een nieuw aanrechtblad oogt de keuken weer fris. Deze werkbladen worden in verschillende materialen aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor marmer, keramiek of natuursteen. Het zijn materialen die passen bij de laatste trends op het gebied van keukens, mede door hun duurzame, natuurlijke karakter. 

Voor het plaatsen van het nieuwe aanrechtblad kun je rekenen op de aanbieder ervan. Je hoeft dit niet zelf te doen. Ook het inmeten wordt vooraf voor je gedaan, wanneer je kiest voor een partij als K14. 

Ook IKEA kasten zijn eenvoudig te renoveren 
Niet alleen verschillende componenten van een IKEA keuken kunnen vervangen worden, wanneer deze niet meer bij je huidige smaak passen. Kijk ook eens naar maatwerk IKEA PAX deuren die worden aangeboden. De basis van een IKEA PAX kast gaat over het algemeen lang mee, doordat deze nauwelijks te lijden heeft. Door de jaren heen kan je interieurstijl echter veranderen. Met losse IKEA PAX deuren geef je de kast een upgrade. Kies uit tal van verschillende materialen en kleuren. Het op deze wijze upgraden van de kast is ook interessant wanneer je kind zijn of haar kamer op wil frissen. De groene of blauwe deur die je kind voorheen mooi vond, past niet meer bij de smaak die het kind nu heeft. Of denk aan de verhuizing naar een nieuwe woning, waarbij de bestaande kast in het pand niet goed aansluit bij de rest van je interieur.

Waar de PAX kast van IKEA geliefd is in slaapkamers of op zolder, maakt men in de woonkamer vaak gebruik van de BESTA kasten. Deze kasten zijn ideaal als televisiemeubel en bieden veel opbergruimte. Net als voor de PAX kasten geldt ook voor deze IKEA BESTA meubels dat je ze relatief makkelijk kunt upgraden door ze een nieuwe deur te geven. Deze deurtjes worden in meer dan 10.000 verschillende kleuren aangeboden. Zo weet je zeker dat de stijl van je BESTA meubel straks past bij de rest van het interieur in huis. Op de websites van aanbieders van deze maatwerk elementen voor IKEA meubels vind je meer informatie over de verschillende afwerkingen die worden aangeboden.